Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στο Βέλγιο

Προστίθεται και το Βέλγιο στις χώρες όπου έχει κάνει την εμφάνισή του κρούσμα του κοροναϊού. Σύμφωνα με όσα γράφουν τα βελγικά MME, μία γυναίκα από το Βέλγιο εξετάζεται και διαπιστώνεται θετική στον κοροναϊό. Η βελγίδα βρισκόταν στη Γουχάν και επέστρεψε με ειδική πτήση στη χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρχές του Βελγίου, τα αποτελέσματα για τους  συμπατριώτες της που μεταφέρθηκαν από την Κίνα ήταν αρνητικά. Τα στοιχεία της ταυτότητάς της δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, εντούτοις, όπως ανακοινώθηκε, είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει αναπτύξει κανένα σύμπτωμα του ιού.

Εταιρεία δοκιμάζει εμβόλιο σε ασθενείς στη Γουχάν

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Gilead, γνωστή για τις θεραπείες του HIV και της ηπατίτιδας C, έχει συνάψει σύμπραξη με το Νοσοκομείο Φιλίας Κίνας-Ιαπωνίας στο Πεκίνο για να δοκιμάσει ένα αντιικό φάρμακο που ονομάζεται remdesivir σε ανθρώπους στη Γουχάν, τον τόπο προέλευσης της επιδημίας του κοροναϊού. (Οι μετοχές της Gilead αυξήθηκαν κατά 5% τη Δευτέρα).

Εκτός από την Gilead, υπάρχουν πολλές βιοφαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες ετοιμάζονται να μπουν ενεργά στην κούρσα για την ανακάλυψη του εμβολίου που θα αντιμετωπίσει τον ιό που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό. Είθισται οι κυβερνήσεις και οι φαρμακευτικές να συνεργάζονται όταν ξεσπούν ανάλογα φαινόμενα για την άμεση αντιμετώπισή τους. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι Johnson & Johnson, Inovia Pharmaceuticals, Moderna Therapeutics, καθώς κι ένας συνασπισμός δημόσιων ινστιτούτων με επικεφαλής ερευνητές από το Baylor’s College of Medicine.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την επιδημία του κοροναϊού της Γουχάν, ως μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα. Υπάρχουν πλέον περισσότεροι θάνατοι στην Κίνα από αυτήν την επανάληψη του ιού από ό,τι από το ξέσπασμα του SARS του 2003 – μια αναπνευστική νόσος σαν τη γρίπη και την πνευμονία που έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον νέο ιό 2019-nCoV.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΡΟΥΣΜΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!