Κόλπα αλά ελληνικά και στο ιταλικό Δημόσιο – Ο Ρέντσι θεσπίζει υποχρεωτική κινητικότητα

Τις μεθόδους του ελληνικού Δημοσίου σκοπεύει να ακολουθήσει  η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι και στο ιταλικό, θεσπίζοντας την υποχρεωτική κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν σήμερα σε άρθρα τους η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα και η ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας Huffington Post. η κινητικότητα αυτή θα εξαρτάται εφεξής από δυο μόνο παραμέτρους: την διατήρηση του ίδιου μισθού και τον καθορισμό μιας ανώτατης γεωγραφικής απόστασης εντός της οποίας θα πρέπει να πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.

Η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαριάννα Μαντία αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο στα ιταλικά συνδικάτα την Πέμπτη, πριν από την οριστική έγκριση της σχετικής δέσμης μέτρων από το υπουργικό συμβούλιο, που έχει ορισθεί για την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουνίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Ρέντσι φέρεται έτοιμη να συζητήσει την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων: οι αποδοχές τους, από το 2009 έχουν «παγώσει» και η όποια αύξηση δεν πρόκειται να δοθεί πριν από το 2015.

Σύμφωνα με την «Κορριέρε» και την «Huffington», η αρχική πρόθεση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να ευνοηθεί η συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν σχεδόν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια εργασίας για να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, δεν πρόκειται να βρει άμεση εφαρμογή.

Αιτία της πιθανής αναβολής, η έλλειψη των αναγκαίων πόρων για να καλυφθούν οι ευνοϊκές αυτές συνταξιοδοτήσεις, δεδομένης και της προσπάθειας που καταβλήθηκε για να μειωθούν φόροι και κρατήσεις

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΙΤΑΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]