κογκρέσο-η-στιγμη-που-γερουσιαστής-βά-1236337
ΚΟΣΜΟΣ | 23.09.2023 | 19:02

Κογκρέσο: Η στιγμη που Γερουσιαστής βάζει τα κλάματα για το μπούλινγκ που δέχεται

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιτροπή του Κογκρέσου, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα μπούλινγκ πολλές φορές με αφορμή το ντύσιμό του αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν αντέχει άλλο να ασχολούνται οι πάντες με τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις, τα φούτερ με κουκούλα και την βερμούδα, αλλά και να τον χλευάζουν πολλοί συνάδελφοί του για τον τρόπο ομιλίας του εξαιτίας του εγκεφαλικού που υπέστη πριν μερικούς μήνες. Έδειξε μάλιστα στο κοινό του την εφαρμογή του κινητού που χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί πιο εύκολα με την οικογένειά του.

Ο 54χρονος, σύμφωνα με τη Daily Mail, μίλησε ενώπιον του κοινού στην Ειδική Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ για τη Γήρανση. «Θέλω να πω, ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αντί για τα like στα social media σε σχόλια που αναφέρουν ότι ντύνομαι σαν αλήτης», είπε.

Η πολιτικός Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, επέκρινε τον Φέτερμαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η Γερουσία δεν επιβάλλει πλέον κώδικα ενδυμασίας για τους γερουσιαστές», έγραψε και πρόσθεσε «Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι ένα από τα πρότυπα της κοινωνίας που δείχνουν σεβασμό στους θεσμούς μας. Σταμάτα να κατεβάζεις τον πήχη!».

Σημειώνεται πως για τους «New York Times», το 2009 ο Φέτερμαν είχε ανακηρυχθεί ως ο πιο «cool» δήμαρχος της Αμερικής. Ο ίδιος ολοκλήρωσε την ομιλία του θέτοντας μια ερώτηση στο κοινό: «Πώς μπορούμε να γίνουμε Γερουσιαστές με περισσότερη ενσυναίσθηση;»

Ο Τζον Φέτερμαν ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον ασφαλιστικό κλάδο. Σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Albright College και απέκτησε MBA από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Στη συνέχεια απέκτησε Master στις Δημόσιες Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ο ίδιος σκιαγραφεί τον εαυτό του ως προοδευτικός υποστηρίζει την υγειονομική περίθαλψη ως δικαίωμα, τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, την αύξηση του ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα και τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Ο Φέτερμαν μεγάλωσε σε ένα εύπορο προάστιο του Γιορκ και οι γονείς του ήταν συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι.