Κίνηση «ματ» από την Τουρκία -Αύξηση δυνάμεων «Στρατιάς Αιγαίου» - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
2
Φεβρουάριος
Back

Κίνηση «ματ» από την Τουρκία -Αύξηση δυνάμεων «Στρατιάς Αιγαίου»

Κίνηση «ματ» από την Τουρκία που ετοιμάζεται να αυξήσει τις δυνάμεις που απαρτίζουν τη λεγόμενη… Στρατιά του Αιγαίου!

Αποβατικές δυνάμεις από τη 4η Στρατιά του Αιγαίου έκαναν απόβαση στα τουρκικά παράλια, στο πλαίσιο της άσκηση «Εφές».

Αυτή τη Στρατιά θέλει να αυξήσει κι άλλο η Άγκυρα, επειδή εμείς κάνουμε το… αυτονόητο, εξοπλίζοντας την άμυνα των νησιών μας.

«Από την άποψη της ισορροπίας δυνάμεων, (η Τουρκία) θα αυξήσει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο, σε επίπεδα που κανείς δεν θα μπορεί να απειλήσει την Γαλάζια Πατρίδα μας, τη χερσαία πατρίδα και τους αιθέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

«Έχουν γνώσιν οι φύλακες» δηλώνουν στο Star στρατιωτικές πηγές.

«Εμείς αντιτάσσουμε τη διαρκή μας ετοιμότητα και παράλληλα διεξάγουμε συνεχείς ασκήσεις με φίλες και σύμμαχες χώρες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», διαμηνύουν συγκεκριμένα.

Η «Στρατιά του Αιγαίου» έχει έδρα τη Σμύρνη και ειδικεύεται σε αποβατικές ενέργειες. Διαθέτει μεταξύ άλλων δύο ταξιαρχίες εκπαίδευσης Πεζικού, δύο μηχανοποιημένες Ταξιαρχίες Πεζοναυτών και μια Ταξιαρχία εκπαίδευσης Πυροβολικού. Θα μπορούσε να κάνει αποβατική ενέργεια σε κάποιο νησί σε 10 με 12 ώρες.

«Έχει δυνάμεις, οι οποίες είναι ανεπτυγμένες π.χ. η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη Φώκαια. Υπάρχουν δυνάμεις καταδρομών, υπάρχουν προωθημένα ελικόπτερα και λοιπές άλλες δυνάμεις που μπορεί να συμμετάσχουν σε μία τέτοια ενέργεια. Έχει ταχύπλοα, έχει πάνω από 1.000 ταχύπλοα στην περιοχή του Αιγαίου για τέτοιες ενέργειες…» δήλωσε στη συνέντευξή του στη διαδικτυακή εκπομπή Leaders του Star ο αντιστράτηγος ε.α. και γεωστρατηγικός αναλυτής Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι Τούρκοι μεταφέρουν δυνάμεις και στα κατεχόμενα στην Κύπρο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!