Κίνα-Μογγολία: Κρούσματα βουβωνικής πανώλης, εφιαλτική η πιθανή επιστροφή της

Σύμφωνα με τοπικές υγειονομικές αρχές, υποψία κρούσματος βουβωνικής πανώλης έχει καταγραφεί στα βόρεια της Κίνας. Τα νέα έρχονται μετά από δύο παρόμοιες περιπτώσεις που καταγράφηκαν στη γειτονική Μογγολία.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε σε νοσοκομείο στην περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας της Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής υγείας ,την Κυριακή.

Αυτό προκάλεσε συναγερμό τρίτου επιπέδου για πιθανή επιδημία στην περιοχή, ο ποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Πιστεύεται ότι ο εν λόγω ασθενής πάσχει από τη βουβωνική μορφή, η οποία προκαλεί πρησμένους λεμφαδένες και θεωρείται ως η πιο εύκολα θεραπευόμενη παραλλαγή της νόσου.

Η βουβωνική πανώλη έχει επίσης μια πνευμονική και μια εξαιρετικά θανατηφόρα σηψαιμική μορφή που μπορεί να σκοτώσει ένα θύμα μέσα σε μια μέρα.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δύο άτομα επίσης έδειξαν θετικά στην βουβωνική πανώλη στη γειτονική Μογγολία.

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μαίνεται, η πιθανή επανεμφάνιση της τρομερής πανούκλας είναι σίγουρα το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κόσμος. Μέχρι στιγμής, η Covid-19 έχει μολύνει σχεδόν 11,5 εκατομμύρια ανθρώπους, σκοτώνοντας περισσότερους από 530.000 από αυτούς.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΙΝΑ, ΒΟΥΒΩΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]