Κίνα – κοροναϊός: Τουλάχιστον 26 νεκροί – Σε καραντίνα 33 εκατ. άνθρωποι

Η Κίνα διεύρυνε την Παρασκευή τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού περιλαμβάνοντας περίπου 33 εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με τα νεότερα –επίσημα- στοιχεία, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 26, ενώ η καραντίνα αφορά 10 πόλεις – όλες στην κεντρική Κίνα.

Οι αρχές της πόλης Γουχάν, στην οποία έχει σημειωθεί η πλειονότητα των κρουσμάτων, ανακοίνωσαν επίσης την Παρασκευή ότι θα κατασκευάσουν ένα νοσοκομείο με χωρητικότητα 1.000 κλινών ανάλογο αυτού που κατασκευάστηκε στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της επιδημίας SARS. Το νοσοκομείο θα ανεγερθεί σε έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων και θα ολοκληρωθεί σε χρόνο – ρεκόρ στις 3 Φεβρουαρίου.

Eπτά άλλες πόλεις που υπόκεινται σε καραντίνα από την Παρασκευή το πρωί είναι κοντά στη Γουχάν, αλλά οι αρχές έλαβαν μέτρα προφύλαξης σε όλη την επικράτεια. Στην πρωτεύουσα, Πεκίνο, οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν επ’ αόριστον, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών εκθέσεων για το ναό, που αποτελούν βασικό στοιχείο των εορτασμών της σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, έκλεισε μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού.

Για να αποθαρρύνει τα εσωτερικά ταξίδια, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι όλα τα εισιτήρια για σιδηροδρομικές, αεροπορικές, οδικές ή θαλάσσιες μεταφορές θα μπορούσαν να ανταλλάσσονται με πλήρη αποζημίωση. Η αναστολή δρομολογίων λεωφορείων, πλοίων, αεροσκαφών έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις συγκοινωνίες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΙΝΑ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ, 26 ΝΕΚΡΟΙ, 33 ΕΚΑΤ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!