κίνα-καλεί-σε-κατάπαυση-του-πυρός-μέσ-1072791
ΚΟΣΜΟΣ | 21.09.2022 | 18:48

Κίνα: Καλεί σε «κατάπαυση του πυρός μέσω του διαλόγου»

Η Κίνα έκανε σήμερα «έκκληση» για «κατάπαυση του πυρός μέσω του διαλόγου» στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι είναι αναγκαίο να γίνει σεβαστή «η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών», μετά το σημερινό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε μερική επιστράτευση.

«Η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνουν σεβαστές, οι στόχοι και οι αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών να τηρηθούν, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι θεμιτές ανησυχίες όλων των χωρών για την ασφάλειά τους και να στηριχθούν όλες οι προσπάθειες για μια ειρηνική επίλυση των κρίσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ουάνγκ Ουενμπίν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να θέσουν σε ισχύ μια κατάπαυση του πυρός μέσω του διαλόγου και της διαβούλευσης και να βρουν μια λύση που να διευθετεί τις θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των μερών το συντομότερο δυνατό», είπε. «Η Κίνα (…) είναι έτοιμη να εργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να συνεχίσει να παίζει εποικοδομητικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης», συμπλήρωσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)