Κίνα: Δεύτερος θάνατος από το νέο κοροναϊό που προκαλεί πνευμονία

Και δεύτερο άτομο πέθανε από πνευμονία στην πόλη Γιουχαν της κεντρικής Κίνας εξαιτίας ενός νέου κοροναϊού που έχει κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή στέλνοντας εκατοντάδες άτομα στα τοπικά νοσοκομεία. Στις 11 Ιανουαρίου είχε καταγραφεί το πρώτο κρούσμα, ένας 61χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Υγειονομικής Επιτροπής του Γιουχάν, το δεύτερο θύμα είναι ένας 69χρονος άνδρας που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με μη φυσιολογική νεφρική λειτουργία και σοβαρή πολυοργανική βλάβη. Ο ασθενής απεβίωσε στις 15 Ιανουαρίου.

Κι ενώ μέχρι σήμερα όλα τα δηλωμένα κρούσματα πνευμονίας εξαιτίας του νέου κοροναϊού αφορούσε σε άτομα που είτε είχαν ταξιδέψει είτε ζουν στην πόλη Γιουχάν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση για τυχόν ευρύτερη διασπορά του κοροναϊού θέτοντας σε ετοιμότητα τις υγειονομικές δομές παγκοσμίως.

Η ακριβής αιτία που προκάλεσε τα απανωτά κρούσματα πνευμονίας στην κινεζική πόλη δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, αλλά εστία του προβλήματος θεωρείται η ψαραγορά του Γιουχάν που μάλιστα έχει σφραγιστεί από τις υγειονομικές αρχές μέχρι νεοτέρας.

Επίσης, ο ΠΟΥ, η Κίνα αλλά και άλλες χώρες ενόψει της αργίας για τον εορτασμό του Κινεζικού Νέου Έτους την επόμενη εβδομάδα αναζητούν τρόπους πρόληψης της εξάπλωσης του κοροναϊού καθώς αναμένεται πάνω από 1,4 εκατομμύρια Κινέζοι να ταξιδέψουν.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε απολύμανση κεντρικών μεταφορικών κόμβων, ενώ ο ΠΟΥ έχει αποστείλει οδηγίες σε όλα τα νοσοκομεία παγκοσμίως για τον έλεγχο και την πρόληψη των λοιμώξεων, υπό τον φόβο της επανάληψης του ξεσπάσματος του SARS (Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) το 2002-2003 που ξεκίνησε από την Κίνα και έγινε αιτία θανάτου σχεδόν 800 ατόμων σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ταϊλάνδη έχει ήδη καταγράψει ένα κρούσματα πνευμονίας. Πρόκειται για μια 74χρονη Κινέζα από την πόλη Γιουχάν που νοσηλεύεται σε καραντίνα. Ωστόσο η χώρα αναμένει περίπου ένα εκατομμύριο Κινέζους τουρίστες λόγω Κινεζικής Πρωτοχρονιάς και έχει ήδη αυξήσει τους ελέγχους στις πτήσεις που έχουν αφετηρία την πόλη Γιουχάν.

Αλλά και η Ιαπωνία έχει ήδη καταγράψει ένα κρούσμα πνευμονίας, που αφορά σε έναν 30χρονο άνδρα που δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί την κινεζική πόλη.

Πάντως ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι κινεζικές υγειονομικές υπηρεσίες δεν έχουν καταγράψει νέα κρούσματα και ο αριθμός των γνωστών περιπτώσεων παραμένει στις 41. Δώδεκα άτομα έχουν λάβει εξιτήριο και πέντε παραμένουν νοσηλευόμενα σε σοβαρή κατάσταση. Τέλος, 644 από 763 άτομα που είχαν έρθει σε στενή επαφή με τους ασθενείς δεν βρίσκονται πλέον υπό ιατρική παρακολούθηση.

ΚΟΣΜΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΚΙΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ, ΚΟΡΟΝΑΙΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!