Κίνα: Απίστευτη μέθοδος για να μην περνούν οι πεζοί με κόκκινο (βίντεο)

  • Απο stergios
  • 24 Απριλίου 2018 - 12:44
  • Comments Off

Η δημοτική αρχή κινεζικής πόλης σκάρωσε μια ολότελα πρωτοποριακή τεχνική για να αποτρέπει τους πεζούς να πετάγονται στον δρόμο όταν το φανάρι δείχνει κόκκινο.

Τους ψεκάζει με νερό! Αυτά συμβαίνουν στα πεζοδρόμια της πόλης Daye της επαρχίας Hubei, όπου λειτουργεί το εν λόγω καινοτόμο σύστημα.

Κάτι κίτρινοι στύλοι δηλαδή που ψεκάζουν νερό στα πόδια των παραβατών, που άλλοι δέχονται με χαμόγελα και άλλοι με νεύρα. Την ίδια ώρα, ακούγεται και ένα ηχογραφημένο μήνυμα που λέει: «Παρακαλώ μην περνάτε τον δρόμο, το να περνάτε τον δρόμο είναι επικίνδυνο».

Το πράγμα δεν σταματά όμως εδώ, καθώς το σύστημα έχει και κάμερες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, που απαθανατίζει τον παραβάτη πεζό και τον ανεβάζει σε ηλεκτρονικές πινακίδες σε όλη την πόλη.

«Η εσωτερική θερμοκρασία των στύλων είναι στους 26 βαθμούς Κελσίου και οι εργάτες τους γεμίζουν με καθαρό νερό κάθε μέρα, κι έτσι ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για μόλυνση ή να μην πάθει κάνα κρυολόγημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Στην Κίνα είναι μεγάλο πρόβλημα το να διασχίζουν οι πεζοί τον δρόμο όποτε θέλουν, γι’ αυτό και μπαίνουν οι Αρχές σε τέτοιο κόπο για να το σταματήσουν. Το μέτρο έχει για την ώρα ανάμεικτες κριτικές, καθώς δεν το υποδέχτηκαν όλοι με τον ίδιο τρόπο…

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΝΕΡΟ, ΚΙΝΑ, ΦΑΝΑΡΙΑ, VIDEO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!