Κιμ Γιονγκ Ουν: Έκανε τη σύζυγό του «Πρώτη Κυρία» λόγω Μελάνια

Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες για την σύζυγο του «ελέω θεού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας ήταν ελάχιστες, όπως και οι δημόσιες εμφανίσεις της ενώ αντίθετα, η μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, η 28χρονη Κιμ Γιο Γιονγκ κατέχει θέση στο πολιτικό γραφείο του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών και είναι εκείνη που εκπροσώπησε την χώρα στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάνγκ.

Όμως, ξαφνικά, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να αναβαθμίσει την «μυστηριώδη» σύζυγό του Ρι Σολ Γιου και για πρώτη φορά της απένειμε τον τίτλο της «Πρώτης Κυρίας» με τους ειδικούς αναλυτές να υποστηρίζουν πως αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία αλλά είναι επακόλουθο των δύο συναντήσεων κορυφής που αναμένεται να έχει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζαέ Ιν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Για πρώτη φορά το Σάββατο η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε «σόλο» δημόσια εμφάνιση στην Πιονγκγιάνγκ σε παράσταση του Εθνικού Μπαλέτου της Κίνας με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα του Ήλιου, δηλαδή την ημέρα γέννησης του ιδρυτή του καθεστώτος και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Ιλ Σουνγκ. Το κρατικό δίκτυο ΚCNA μετέδωσε την είδηση και ανέφερε την Ρι Σολ Γιου ως «Αξιοσέβαστη Πρώτη Κυρία» ενώ για τους υπόλοιπους υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους, που ήταν επίσης παρόντες, αρκέστηκε στον χαρακτηρισμό «σύντροφοι».

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που η σύζυγος ηγέτη της Βόρειας Κορέας φέρει τον τίτλο της Πρώτης Κυρίας, μέχρι τότε τον τίτλο κατείχε η δεύτερη σύζυγος του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ο Αν Τσαν Ιλ, Βορειοκορέατης που έχει αποστατήσει και αναλυτής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών για τη Βόρεια Κορέα στις ΗΠΑ, υποστήριξε πως η «προαγωγή της Ρι Σολ Γιο είναι η πιο αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ» ώστε η Βόρεια Κορέα να φανεί ως ένα «κανονικό κράτος» στις συναντήσεις με τους προέδρους της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Η Ρι Σολ Γιου θα παραβρεθεί στη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ αν είναι παρούσα και η Μελάνια, υποστήριξε ο Αν Τσαλ Ιλ με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι 29 ετών και έχει αποκτήσει μαζί του τρία παιδιά αλλά οι πληροφορίες για τη ζωή της είναι ελάχιστες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ, ΚΥΡΙΑ, ΠΡΩΤΗ, ΜΕΛΑΝΙΑ, ΣΥΖΥΓΟ