κέβιν-σπέισι-eπιστρέφει-με-νέα-ταινία-γ-364251
ΚΟΣΜΟΣ | 25.05.2021 | 08:54

Κέβιν Σπέισι: Eπιστρέφει με νέα ταινία για την παιδοφιλία μετά τις καταγγελίες

Ο Κέβιν Σπέισι μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικους, επιστρέφει στο σινεμά με ένα μικρό αλλά κομβικό ρόλο σε ένα ιταλικό αστυνομικό δράμα.

Συγκεκριμένα, ο 61χρονος Σπέισι πρόκειται να παίξει  έναν ντετέκτιβ που αναλαμβάνει την υπόθεση ενός άνδρα, τον οποίο θα υποδυθεί ο σκηνοθέτης της ταινίας, Φράνκο Νέρο, ο οποίος είναι τυφλός, όμως είναι σε θέση να ζωγραφίζει ανθρώπους με βάση τον ήχο της φωνής τους – και ο οποίος κατηγορείται αδίκως για παιδοφιλία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Σπέισι συμφώνησε να συμμετέχει στην ταινία μου», δήλωσε ο Νέρο στο ABC News. «Τον θεωρώ εξαιρετικό ηθοποιό και δεν μπορώ να περιμένω την έναρξη των γυρισμάτων».

Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσει και η σύζυγος του Νέρο, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, παίζοντας την δασκάλα πιάνου του κατηγορούμενου.

Ο Σπέισι έχει κάνει ελάχιστες εμφανίσεις τόσο στην μεγάλη όσο και στη μικρή οθόνη από το 2017 και έπειτα, όταν περισσότεροι από 20 άνδρες ον κατηγόρησαν για σεξουαλικά εγκλήματα, που φέρονται να διαπράχθηκαν στο διάστημα `1995 έως 2003. Ο Σπέισι έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Από τις καταγγελίες και έπειτα, έχασε τον ρόλο του στη σειρά του Netflix, House of Cards, στην οποία πρωταγωνιστούσε, ενώ οι σκηνές του στο All the Money in the World του Ρίντλεϊ Σκοτ γυρίστηκαν ξανά με τον Κρίστοφερ Πλάμερ – ο οποίος χάρη σε αυτό τον ρόλο κέρδισε και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Τον Οκτώβριο του 2019, εισαγγελείς του Λος Άντζελες απέρριψαν μια υπόθεση εις βάρος του με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, επειδή ο καταγγέλλων είχε εντωμεταξύ χάσει τη ζωή του, ενώ τον περασμένο Ιούλιο, εισαγγελείς της Μασαχουσέτης απέρριψαν υπόθεση στο πλαίσιο της οποίας ένας 18χρονος τον κατηγορούσε για σεξουαλική παρενόχληση, επειδή εντέλει εκείνος αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ηθοποιός του Star Trek, Άντονι Ραπ και άλλος ένας άνδρας κατήγγειλαν σεξουαλικές επιθέσεις από τον Σπέισι στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, όταν οι ίδιοι ήταν έφηβοι.

Ο Ραπ είχε καταγγείλει δημόσια τον Σπέισι ήδη από το 2017, ενώ στη μήνυσή του περιέγραψε λεπτομερώς απόπειρες αποπλάνησής του από τον Σπέισι όταν ο ίδιος ήταν μόλις 14 ετών. Τότε ο Σπέισι είχε δηλώσει ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί το περιστατικό, αλλά είχε ζητήσει συγγνώμη.