καύσωνας-στο-βέλγιο-σε-πορτοκαλί-συνα-1023460
ΚΟΣΜΟΣ | 19.07.2022 | 09:50

Καύσωνας στο Βέλγιο: Σε πορτοκαλί συναγερμό η χώρα

Πρωτόγνωρες συνθήκες βιώνουν οι κάτοικοι στο Βέλγιο που βλέπουν το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς Κελσίου εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει για δεύτερη μέρα τη χώρα.

Την Τρίτη το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 39 βαθμούς στις Βρυξέλλες και το βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο να έχει θέσει το Βέλγιο σε πορτοκαλί συναγερμό. 40 βαθμούς αναμένεται να δείξει ο υδράργυρος στα δυτικά και νοτιοδυτικά της χώρας λόγω καύσωνα.

Τη Δευτέρα, ο υδράργυρος στο βασιλικό μετεωρολογικό ινστιτούτο στην περιοχή του Ικλ (Uccle), έδειξε 33,7 βαθμούς ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2006 όταν το θερμόμετρο είχε φτάσει τους 33,6 βαθμούς. Ακόμη υψηλότερη ήταν η θερμοκρασία σε περιοχές της Φλάνδρας.

Στο Μπέιτεμ (Beitem) ανήλθε στους 35,2 βαθμούς. Ορισμένα καταστήματα, κυρίως αρτοποιεία ή τοπικά καταστήματα αποφάσισαν να λειτουργήσουν λιγότερες ώρες τις δύο ημέρες του καύσωνα.

Επίσης, σε ορισμένες περιοχές όπως η πόλη Φλερί (Fleurus) στην Βαλλονία, οι Αρχές μοίρασαν ανεμιστηράκια στους πολίτες, ενώ στον ζωολογικό κήπο της Αμβέρσας δρόσισαν τα ζώα με παγωμένες λιχουδιές.