Κάρολος: Στη Γαλλία το πρώτο ταξίδι του νέου Βασιλιά - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
31
Ιανουάριος
Back

Κάρολος: Στη Γαλλία το πρώτο ταξίδι του νέου Βασιλιά

Ο νέος Βρετανός μονάρχης, ο οποίος μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πένθος, λέγεται ότι επέλεξε τη Γαλλία ως πρώτο προορισμό μετά τις επαφές που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο όπου συνομίλησαν για περιβαλλοντικά ζητήματα.

«Αντί να επισκεφτεί μια από της χώρες της Κοινοπολιτείας στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Κάρολος αναμένεται να μεταβεί στο Παρίσι τον επόμενο μήνα σε μια περιοδεία που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και τη Γερμανία.

Λέγεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος και ο κ. Μακρόν μοιράζονται μια «ζεστή φιλία» και πέρυσι μοιράστηκαν μια πλατφόρμα στο Cop26 στη Γλασκώβη για να ενθαρρύνουν αυτό που ο βασιλιάς αποκάλεσε «πολύτιμη ευκαιρία» να βοηθήσει στη διάσωση του πλανήτη.

Παρόλο που δεν έχουν γίνει σχέδια ακόμα για περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό, ο Κάρολος αναμένεται να πάει στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στις αρχές του επόμενου έτους.

Το Φόρεϊν Όφις, το οποίο λαμβάνει την τελική απόφαση για τις βασιλικές επισκέψεις, λέγεται ότι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη διπλωματική δύναμη της μοναρχίας για να επιδιορθώσει τις σχέσεις με τους μεγάλους ευρωπαίους γείτονες μετά το Brexit.

Πηγές κοντά στον μονάρχη δήλωσαν ότι νέος Βασιλιάς είναι «ενθουσιασμένος» από την έκρηξη της δημόσιας υποστήριξης προς το πρόσωπό του τις τελευταίες ημέρες, αν και εξακολουθεί να θρηνεί και να αισθάνεται κουρασμένος μετά από δύο εξαντλητικές εβδομάδες γεμάτες με επίσημες εμφανίσεις.

«Το Balmoral είναι ένα μέρος όπου ο βασιλιάς μπορεί να δει την οικογένειά του και ταυτόχρονα να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του», αναφέρει βασιλική πηγή στην εφημερίδα The Sun.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!