Καναδάς: Θερμό το κλίμα στην συνάντηση Αβραμόπουλου – δημάρχου Μόντρεαλ

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, και ιδίως στο ανθρώπινο δυναμικό, τη γεωγραφική θέση και τις υποδομές, έδωσε έμφαση ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο του Μόντρεαλ. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου για τις αγορές της Ευρώπης και γέφυρα για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τόνισε, επίσης, πως η Ελλάδα είναι σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή μας, σε μια περίοδο μεταβατική που κρύβει προκλήσεις και ευκαιρίες.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται σε όλους τους τομείς, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στον επενδυτικό νόμο και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, και υπογράμμισε το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών για επενδύσεις.

Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε, ακόμα, για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στον τομέα της τροφοδοσίας της Ευρώπης με ενέργεια, ενώ σημείωσε ότι προβλέπεται αύξηση του τουρισμού με ταυτόχρονη βελτίωση των υποδομών.

Τέλος, ανέφερε ότι σημαντικές καναδικές εταιρείες ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και διαπιστώνουν, όπως επεσήμανε, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τις επενδύσεις, που δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΤΡΕΑΛ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!