Ιταλός Υπουργός Οικονομικών – Κορωνοϊός: Προτεραιότητα η αποφυγή πανεθνικού lockdown

Ως απόλυτη χαρακτηρίζει την προτεραιότητα της κυβέρνησης να αποφύγει ένα γενικευμένο lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουαλτιέρι, η επιβολή ενός πανεθνικού lockdown θα εκτρόχιαζε την ισχυρή ανάκαμψη που σημειώθηκε στην Ιταλία το τρίτο τρίμηνο.

Ωστόσο, σε ομιλία του σε τραπεζίτες στη Ρώμη τόνισε ότι η ανάκαμψη κατά 16,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, υποδηλώνει ότι ακόμα κι αν υπάρξει συρρίκνωση το τέταρτο τρίμηνο η Ιταλία θα πετύχει την πρόβλεψη για -9% του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους.

«Είναι η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να συγκρατήσει τα κρούσματα κορωνοϊού προκειμένου να αποφευχθεί ένα γενικό lockdown», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα παρατείνει προσωρινά τις αναστολές για αποπληρωμή των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ότι είναι έτοιμη να υιοθετήσει περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας, εάν χρειαστεί.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η Ιταλία πλήττεται, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, από το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, καταγράφοντας χθες νέο ρεκόρ με σχεδόν 27.000 κρούσματα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΙΤΑΛΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΓΕΝΙΚΟ LOCKDOWN


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!