Ιταλία: Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε Ρώμη και μεγάλες πόλεις

Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Ρώμης, σε δυο εβδομάδες, πρόκειται να λάβουν μέρος, τελικά, οι υποψήφιοι δήμαρχοι του κινήματος Πέντε Αστέρων Βιρτζίνια Ράτζι, και της κεντροαριστεράς Ρομπέρτο Τζακέτι. Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, η οποία έχει ξεπεράσει το 50% των εκλογικών τμημάτων, έχουν λάβει, αντίστοιχα, το 35,8% και 24,4% των ψήφων.

Στο Μιλάνο δε, εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο εξασφαλίζουν ο κεντροαριστερός υποψήφιος των «Δημοκρατικών» Μπέπε Σάλα, με το 41,6% των ψήφων, και ο κεντροδεξιός Στέφανο Παρίσι, με το 40.9%. Πρόκειται για μάχη καθοριστικής σημασίας, η έκβαση της οποίας θα κριθεί στο νήμα.

Στη Νάπολη, ο απερχόμενος, ανεξάρτητος αριστερός δήμαρχος Λουίτζι Ντε Ματζίστρις εξασφαλίζει ένα άκρως ικανοποιητικό ποσοστό, με το 42,1% των ψήφων, ενώ σε μεγάλη απόσταση, με το 24,2% ακολουθεί ο κεντροδεξιός Τζάννι Λετιέρι.

Σε ότι αφορά το Τορίνο και την Μπολόνια, οι δυο απερχόμενοι δήμαρχοι, Πιέρο Φασίνο και Βιρτζίνιο Μέρολα έχουν το προβάδισμα (με το 41,6% και 39,7% των ψήφων αντίστοιχα), αλλά τα ποσοστά τους είναι χαμηλότερα απ’ ότι περίμενε το επιτελείο των «Δημοκρατικών». Στις 19 Ιουνίου με τον Φασίνο θα αναμετρηθεί η υποψήφια του κινήματος Πέντε Αστέρων Κιάρα Απεντίνο (31,1% στον χθεσινό πρώτο γύρο) ενώ στην Μπολόνια θα διεκδικήσει τη δημαρχία και η Λουτσία Μποργκοντζόνι, της Λέγκας του Βορρά, η οποία συγκέντρωσε το 22,2% των προτιμήσεων.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΡΩΜΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]