Ιταλία: Στον εισαγγελέα περιφερειακοί σύμβουλοι της Καλαβρίας

Επτά περιφερειακούς συμβούλους που ανήκουν στην κεντροδεξιά και έξι συναδέλφους τους της κεντροαριστεράς κάλεσε σε απολογία η εισαγγελία στην περιοχή Ρέτζιο Καλάμπρια  για κατασπατάληση δημόσιων πόρων και απάτη.

Οι πολιτικοί αυτοί χρησιμοποιούσαν μέρος των διαθεσίμων κρατικών κονδυλίων για προεκλογικές εκστρατείες για να αγοράζουν. . . «ξυστό», απορρυπαντικά ρούχων και να αλλάζουν λάδια και υαλοκαθαριστήρες στα αυτοκίνητά τους.

Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα τονίζει ότι «δεν πρόκειται για μικροποσά, αλλά για σοβαρά έξοδα».

Ορισμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι μάλιστα χρησιμοποίησαν τα δημόσια κονδύλια για να πληρώσουν τον. . . φόρο εισοδήματος που τους αναλογούσε, όπως και το δημοτικό τέλος που τους αναλογούσε για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία φέρεται επίσης να έχει στα χέρια της αποδείξεις που αφορούν διαμονές σε κέντρα ιαματικών λουτρών, ακριβά αεροπορικά εισιτήρια, επισκέψεις σε καζίνο κ.ά.

Η έρευνα αφορά την χρονική περίοδο από το 2010 μέχρι το 2012, κατά την οποία η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά λάμβαναν από την περιφέρεια της Καλαβρίας 4.462.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΙΤΑΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!