ιταλία-στις-25-σεπτεμβρίου-οι-εκλογές-1045982
ΚΟΣΜΟΣ | 21.07.2022 | 22:21

Ιταλία: Στις 25 Σεπτεμβρίου οι εκλογές

Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, οι βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία θα διεξαχθούν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα υπέγραψε την απόφαση για τη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας, έπειτα από την παραίτηση του πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι.

Το άρθρο 61 του Ιταλικού Συντάγματος αναφέρει ότι «οι εκλογές για τη Βουλή και τη Γερουσία , γίνονται εντός 70 ημερών από τη λήξη των απερχομένων κοινοβουλευτικών σωμάτων» υπενθυμίζει το Ιταλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Στο παρελθόν, από την ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου για τη διάλυση των δύο σωμάτων, μεσολαβούσαν πάντα από 60 έως 70 ημέρες.

Οι χρόνοι μπορεί να φαίνονται υπερβολικά μεγάλοι, αλλά οι τυπικές διαδικασίες για τα κόμματα είναι πολλές, όχι μόνο για την προεκλογική εκστρατεία, αλλά και για την παρουσίαση των καταλόγων των υποψηφίων που πρέπει να συνοδεύονται από σημαντικό αριθμό υπογραφών (μεταξύ 1.500 και 2.000 υπογραφές σε κάθε περιφέρεια. για κόμματα που δεν έχουν κοινοβουλευτικές ομάδες).