Ιταλία: Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και υποχρεωτική κινητικότητα οι άξονες της μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση

Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και υποχρεωτική κινητικότητα θα οι άξονες της μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση της Ιταλίας σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό της κυβέρνησης Ρέντσι, Μαριάννα Μαντία η οποία έκανε λόγο για ανάγκη ανανέωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

«Θέλω να επενδύσω νέους πόρους στην απόκτηση φρέσκων δυνάμεων, για να βοηθήσουμε κοπέλες και νέους οι οποίοι δεν καταφέρνουν να μπουν, με υγιή τρόπο, στην Δημόσια Διοίκηση», δήλωσε η υπουργός. Η Μαντία επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει η ιδέα να προωθηθούν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, για να ευνοηθούν, με τον τρόπο αυτό, οι νέοι».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι στοχεύει σε μια «υποχρεωτική κινητικότητα, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, όταν δεν προκύπτουν γραφειοκρατικά προβλήματα».

Σε ότι αφορά, τέλος, τις επαφές με τα συνδικάτα, η υπουργός δημόσιας διοίκησης της κυβέρνησης Ρέντσι εκτιμά ότι «για το θέμα της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα, μπορεί να ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να θεωρείται δεδομένο, διότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενα».

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΑΝΤΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!