Ιταλία: Πόλεμο στα «φρουτάκια» κήρυξαν επτά δήμαρχοι

Εκστρατεία για την καταπολέμηση του τζόγου που έχει ως αποτέλεσμα την  αλματώδη αύξηση των καταστημάτων που φιλοξενούν τα  ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, που είναι γνωστά και ως «φρουτάκια».

Μήνυμα ενάντια στα συγκεκριμένα τυχερά παιγνίδια στέλνουν ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουλιάνο Πιζαπία, της Πάρμας, Φεντερίκο Πιτσαρότι, της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, της Βερόνας, Φλάβιο Τόζι, του Τορίνου, Πιέρο Φασίνο, του Μπάρι, Μικέλε Εμιλιάνο και του Παλέρμου, Λεολούκα Ορλάντο.

Οι επτά δήμαρχοι τονίζουν ότι μετά την απελευθέρωση των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων δεν μπορούν ουσιαστικά να περιορίσουν με κανένα τρόπο την εξάπλωση των «αιθουσών με τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Ο δήμαρχος του Μπάρι, Μικέλε Εμιλιάνο, μιλώντας στην εκπομπή «Le Iene» τόνισε ότι οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας του δήμου του τον πληροφόρησαν ότι με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός πολιτών που παίζουν «φρουτάκια» ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να αλλάξουν το μέλλον τους.

Ο Μικέλε Εμιλιάνο επισήμανε ότι «υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις» στις οποίες φτωχοί άνθρωποι παίζουν —και χάνουν— στα «φρουτάκια» ολόκληρο το βοήθημα που τους χορηγεί ο δήμος του.

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΙΤΑΛΙΑ, ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!