Ιταλία: Κεντροαριστερός δήμαρχος έκλεισε με χώμα το δρόμο στους μετανάστες

Σε μία συμβολική, όπως υποστηρίζει, κίνηση ώστε να στείλει μήνυμα ότι δεν θέλει να δεχθεί άλλους μετανάστες και πρόσφυγες, προχώρησε ο, εκλεγμένος με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, δήμαρχος της κωμόπολης Βιτουλάνο στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, Ραφαέλε Σκαρίντσι,

Συγκεκριμένα, ο Σκαρίντσι έκλεισε προσωρινά με χώμα τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον δήμο του που φιλοξενεί ήδη ένα κέντρο για αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από μια ώρα μαζέψαμε το χώμα, δεν υψώσαμε κανένα τείχος. Θελήσαμε μόνον να δείξουμε ότι όλοι πρέπει να σηκώσουν, με ίδιο τρόπο, το βάρος της φιλοξενίας» πρόσθεσε ο Ιταλός δήμαρχος, σύμφωνα με τον οποίο «η κουλτούρα της υποδοχής είναι σωστή, αλλά πρέπει να καθίσταται πάντα και βιώσιμη».

Ωστόσο, την κίνηση του δημάρχου έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος έγραψε στο facebook πως «είναι σαφές ότι έπραξε ορθά». Αποτέλεσμα, συνεργάτες του Σκαρίντσι να αναγκαστούν να διαχωρίσουν τις θέσεις του από αυτές της Λέγκας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΔΡΟΜΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΤΟΥΛΑΝΟ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΧΩΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!