ιταλία-η-ακροδεξιά-τζόρτζια-μελόνι-θέ-1057641
ΚΟΣΜΟΣ | 08.08.2022 | 17:15

Ιταλία: Η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι θέλει να είναι υποψήφια πρωθυπουργός

Για τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου στην Ιταλία μίλησε η αρχηγός των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl102,5 και είπε ότι η ίδια θα είναι υποψήφια πρωθυπουργός, αν το κόμμα της λάβει τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των κομμάτων της κεντροδεξιάς.

«Στην εκστρατεία μου ενόψει των εκλογών δεν θα κάνω συνεχείς αναφορές στα ονόματα των υπουργών και στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αλλά ο κανόνας είναι ότι το κόμμα που σε μια συμμαχία λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους, προτείνει το όνομα του νέου πρωθυπουργού και ο πρόεδρος της δημοκρατίας παίρνει την τελική απόφαση. Αν τα Αδέλφια της Ιταλίας αναδειχθούν πρώτο κόμμα της συντηρητικής παράταξης, το όνομα που θα προτείνουμε θα είναι το δικό μου, γιατί όχι;», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

«Οι ψηφοφόροι μας έχουν αυτή την βούληση, δεν νομίζω ότι θα πάνε στις κάλπες με την προσδοκία να βγει πρωθυπουργός, για παράδειγμα, ο Τζουζέπε Κόντε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η κεντροδεξιά συμμαχία, ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι υποψήφιοί της θα δεσμευθούν, με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας, ότι η παράταξή τους δεν πρόκειται να κυβερνήσει με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, αλλά ούτε με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε, τέλος, ότι, αν κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση η κεντροδεξιά, μπορεί να ισχύσει μια ενιαία φορολογική κλίμακα για τους δημοσίους υπαλλήλους (μέσα στην επόμενη πενταετία), η οποία δεν θα ξεπερνά το 15%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ