Ιταλία: Ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Η επιτροπή επιστημόνων, που κλήθηκε να συμβουλέψει την κυβέρνηση της Ρώμης, απέρριψε το ενδεχόμενο οι μαθητές στη γείτονα να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο μέσα στους επόμενους δύο μήνες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Corriere della Sera».

Μέχρι σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Λουτσία Ατσολίνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν τα σχολεία στις 18 Μαΐου. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες εξελίξεις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ότι τα σχολεία θα δεχτούν και πάλι τους μαθητές τον Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί η ιταλική εφημερίδα, ότι οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα περάσουν αυτομάτως την τάξη.

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, θα είναι μόνο προφορικές και θα διεξαχθούν μέσω διαδικτύου.

Κατ’ οίκον περιορισμός μέχρι τις αρχές Μαΐου

Επιπλέον, από τις 15 Απριλίου είναι πιθανό να ξανανοίξει ένα μέρος των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι πολίτες θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες καταγράφηκε μείωση ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων του Covid- 19 στην Ιταλία.

Μέχρι τώρα, τα συνολικά κρούσματα του ιού στη γειτονική χώρα ανέρχονται σε 135.586, ενώ οι νεκροί υπολογίζονται σε 17.127.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!