η-ιταλία-δεν-έχει-πρόθεση-να-εγκαταλε-488925
ΚΟΣΜΟΣ | 10.06.2018 | 13:00

«Η Ιταλία δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το Ευρώ», δηλώνει ο νέος υπουργός Οικονομικών

Η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ, ενώ σχεδιάζει να επικεντρώσει την προσοχή της στην μείωση των επιπέδων δανεισμού, αλλά και στην ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων και δομικών αλλαγών κι όχι μέσω δαπανών, σύμφωνα με το νέο υπουργό Οικονομικών.

Στην πρώτη συνέντευξή του από την ανάληψη των καθηκόντων του την προηγούμενη εβδομάδα ο Τζιοβάνι Τρία δήλωσε στην εφημερίδα “Corriere della Sera” ότι ο ίδιος, έχει στόχο να επιτύχει τους στόχους δανεισμού για το 2018 και το 2019, συμπληρώνοντας ότι οι δεσμεύσεις για το ιταλικό χρέος, μπορούν να τηρηθούν.

“Ο στόχος μας είναι ν’ αυξήσουμε την ανάπτυξη και την εργασία, αλλά δεν σχεδιάζουμε να επαναφέρουμε την ανάπτυξη μέσω των ελλειμματικών δαπανών,” δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα παρουσιάσει τις νέες οικονομικές προβλέψεις, αλλά και τους κυβερνητικούς στόχους τον Σεπτέμβριο. “Οι στόχοι αυτοί θα είναι πλήρως συμβατοί με την συνέχιση της προσπάθειας για την μείωση της αναλογίας μεταξύ χρέους/ΑΕΠ),” τόνισε ο ίδιος.