Ιταλία: Αρνείται τη λήψη μέτρων 3,4 δισ. ευρώ

Το ανάστημά της μπροστά στις Βρυξέλλες υψώνει η Ρώμη καθώς φέρεται να αντιδρά στις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λήψη έκτακτων οικονομικών μέτρων ύψους 3,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την «DW» που επικαλείται δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, τα μέτρα αυτά μπορεί να μην υιοθετηθούν ποτέ και να χρησιμοποιηθεί το αντίστοιχο ποσό για στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης. Προς το παρόν ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι αφήνει να διαρρεύσει ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πως θα βρεθεί κάποιος συμβιβασμός.

Η Κομισιόν ζήτησε από την Ιταλία πρόσθετα μέτρα 3,4 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2017 και να αποφύγει η Ρώμη την υπαγωγή της σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η οποία θα μπορούσε να συνεπάγεται την επιβολή προστίμων. Η Κομισιόν έχει δώσει στις ιταλικές αρχές προθεσμία έως την 1η Φεβρουαρίου- όταν θα παρουσιάσει τις χειμερινές οικονομικές της προβλέψεις- να ανταποκριθεί με λίστα συγκεκριμένων δεσμεύσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρώμη διασταυρώνει τα ξίφη της με την Κομισιόν. Οι αντιδράσεις στα μέτρα που ζητούν οι Βρυξέλλες αποτελούν ακόμη μία πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζεντιλόνι.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΑΡΝΕΙΤΑΙ, ΠΑΡΕΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!