Ιταλία: Το αδιαχώρητο στο Δημόσιο – 10 χιλ. αιτήσεις για 14 θέσεις

Ο Ιταλός φωτογράφος Michele Borzoni, γεννημένος στη Φλωρεντία δηλώνει ότι «μετά από πολλά χρόνια που έζησα στο εξωτερικό, ένιωσα την ανάγκη να διηγηθώ μια ιστορία που έχει σχέση με το μέρος που κατοικώ» δικαιολογώντας τι ήταν αυτό που τον ενέπνευσε για να ξεκινήσει αυτό το project.

Ο φωτογράφος αναζητούσε ένα θέμα για τους ανθρώπους της γενιάς του και εργάστηκε στο θέμα της ανεργίας, η οποία ανέρχεται στο 40% στους νέους 15-24 ετών. Πήγε σε στάδια, αίθουσες και εμπορικά κέντρα όπου διοργανώνονται διαγωνισμοί για προσλήψεις στο δημόσιο και περιγράφει ότι μια θέση στο δημόσιο αποτελεί σήμερα το όνειρο για τους νέους Ιταλούς.

Η σειρά φωτογραφιών του εκτέθηκε στο πλαίσιο του Festival circulation(s) από τις 21 Ιανουαρίου ως τις 5 Φεβρουαρίου.

Ο φωτογράφος αναζήτησε διάφορους τρόπους για να εκφράσει μέσα από τον φακό του την ανεργία στην Ιταλία. Η ανεργία των νέων στη γείτονα χώρα είναι μια από τις υψηλότερες στην ευρωζώνη, ενώ η πολιτική αστάθεια της Ιταλίας δεν βοηθάει την οικονομία.

«Το να δουλέψουν στο δημόσιο ήταν πάντα το όνειρο του μέσου Ιταλού από τη δεκαετία του 1980 και ήταν βεβαίως το όνειρο των γονιών. Αποτελούσε ένα είδος εγγύησης εισοδήματος. Κατά συνέπεια οι πιο συνηθισμένες θέσεις, όπως εκπαιδευτικοί, νοσοκόμοι, αστυνομικοί, στρατιώτες γίνονται ανάρπαστες και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι για μερικές θέσεις», αναφέρει ο φωτογράφος.

Διαγώνισμα για την πρόσληψη 40 ιστορικών στο υπουργείο Πολιτισμού. 1550 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο στάδιο Fiera di Roma.

Italia Dimosio_aftodioikisi

Διαγώνισμα για την πρόσληψη 14 αστυνομικών από τον Δήμο του Μιλάνου. Σχεδόν 10.000 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο στάδιο Mediolanum Forum του Μιλάνου.

Italia Dimosio1_aftodioikisi

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 4 διοικητικών υπαλλήλων για την εταιρεία ύδατος της περιφέρειας της Τοσκάνης. 534 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγινε στο αμφιθέατρο CR Bank της Φλωρεντίας.

Italia Dimosio2_aftodioikisi

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 12 νηπιαγωγών στον Δήμο της Φλωρεντίας. 2.813 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγινε στο θέατρο ObiHall της Φλωρεντίας.

Italia Dimosio3_aftodioikisi

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 80 αστυνομικών που έγινε στο ξενοδοχείο Egrife της Ρώμης και συμμετείχαν 11.192 άτομα.

Italia Dimosio4_aftodioikisi

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 860 υπαξιωματικών. 7.672 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο κέντρο νεοσυλλέκτων του ιταλικού στρατού Foligno.

Italia Dimosio5_aftodioikisi

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 84 στρατιωτικών της ιταλικής αεροπορίας. 3.387 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο στρατόπεδο Air Force της Guidonia.

Italia Dimosio6_aftodioikisi

Διαγωνισμός για την πρόσληψη ενός τεχνικού εργαστηρίου στον Δήμο του Παλέρμο. 238 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο δημοτικό γυμναστήριο της Fidenza.

Italia Dimosio7_aftodioikisi

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 84 στρατιωτικών της ιταλικής αεροπορίας. 3.387 πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν σε πάρκινγκ της Air Force στην Guidonia.

Italia Dimosio8_aftodioikisi

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 1 νοσοκόμας στο νοσοκομείο της Κρεμόνας. 1.099 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο δημοτικό γυμναστήριο της Κρεμόνα.

Italia Dimosio9_aftodioikisi

Πηγή: pronews.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΘΕΣΕΙΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]