ισραηλινά-αεροπορικά-πλήγματα-στη-λω-1009172
ΚΟΣΜΟΣ | 27.01.2023 | 18:53

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ως αντίποινα για την εκτόξευση δυο ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα. Προηγήθηκε ένταση μετά από επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 9 άνθρωποι.

Αναλυτικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δυο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «πλήττουν τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι ίδιες.

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, τον πυκνοκατοικημένο θύλακα όπου κυβερνά η ισλαμιστική παράταξη Χαμάς, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έγιναν 15 πλήγματα, χωρίς να έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός ως αυτό το στάδιο.

Δυτική Όχθη: Ισραηλινή επιδρομή στη Τζενίν – 8 Παλαιστίνιοι νεκροί

Οι εκτοξεύσεις ακολούθησαν την επιδρομή του στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 9 άνθρωποι, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Επρόκειτο για μια από τις πιο πολύνεκρες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη εδώ και χρόνια.

Ο απολογισμός των θυμάτων των ισραηλινών επιχειρήσεων στις τάξεις των Παλαιστινίων, μελών ένοπλων οργανώσεων και αμάχων, έχει φθάσει τους τουλάχιστον 29 νεκρούς μέσα στον Ιανουάριο.

Η ένταση στη Δυτική Όχθη κλιμακώθηκε από την άνοιξη του 2022, όταν έπειτα από σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πολλαπλασίασαν τις επιχειρήσεις τους. Όλο 2022, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, σκοτώθηκαν πάνω από 200 Παλαιστίνιοι.

Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις διεξήχθησαν στην Τζενίν και τη Νάμπλους, προπύργια παλαιστινιακών ένοπλων παρατάξεων.