Ισραήλ: Προειδοποίηση για νέο κύμα της πανδημίας - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Δεκέμβριος
Back

Ισραήλ: Προειδοποίηση για νέο κύμα της πανδημίας

Η επιτροπή ειδικών εμπειρογνωμόνων υγείας που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Ισραήλ προειδοποιεί ότι άλλο ένα κύμα της νόσου (Covid-19) είναι στον ορίζοντα παρατηρώντας μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και επισημαίνοντας πως η προσπάθεια που καταβάλλεται για εμβολιασμό των παιδιών δεν αρκεί για να μπει φρένο στην πανδημία.

Με αυτά τα δεδομένα συμβούλεψε το υπουργικό συμβούλιο να θεσπίσει περαιτέρω περιορισμούς.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού την Τρίτη ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ κάλεσε τους αξιωματούχους να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό μιας εκστρατείας για τεστ αντιγόνου στα σχολεία και αποφασίστηκε επέκταση των περιορισμών στους εσωτερικούς χώρους για άλλες δύο εβδομάδες.

Ο καθηγητής Eran Segal από το Ινστιτούτο Weizmann υποστήριξε ότι το επίπεδο ανοσίας έχει πέσει από τον Νοέμβριο και ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στην αύξηση του αριθμού των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον Segal, οι λόγοι για την αύξηση έχουν να κάνουμε με την χαλάρωση των μέτρων, την αύξηση των μολύνσεων στα παιδιά και την πτώση της ανοσίας στον πληθυσμό.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!