Ισπανία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης του 2χρονου που έπεσε σε πηγάδι

Αξιωματούχοι είπαν ότι δεν χάνουν την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να βρουν το αγοράκι ζωντανό. Οι διασώστες σκάβουν αυτή τη στιγμή τούνελ, προκειμένου να φθάσουν στον μικρό Χουλέν, ο οποίος έπεσε στο πηγάδι διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών και βάθους 100 μέτρων.

«Το σημαντικότερο εδώ είναι να καταφέρουμε να φθάσουμε κοντά στο παιδί. Είτε οριζοντίως είτε καθέτως, ώστε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για να προσεγγίσουμε το σημείο όπου βρίσκεται το αγοράκι αυτή τη στιγμή» εξήγησε ο μηχανικός μεταλλείων Χουάν Εσκομπάρ σε δημοσιογράφους από το σημείο των επιχειρήσεων, στο Τοταλάν, στη Μάλαγα.

«Όλο αυτό είναι πολύ περίπλοκο (για να το ολοκληρώσουμε) σε λιγότερο από δύο ημέρες» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν θα σταματήσουμε έως να σώσουμε το παιδί. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τον ανασύρουμε ζωντανό» διαβεβαίωσε μια κυβερνητική αξιωματούχος στη Μάλαγα, η Μαρία Γκάμεθ, τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, οι γονείς του Χουλέν έχουν ζήσει άλλη μια οικογενειακή τραγωδία το 2017, όταν ο τρίχρονος γιος τους πέθανε ξαφνικά, ενώ περπατούσε σε μια παραλία σε κοντινή απόσταση από το Τοταλάν.

Οι κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν χθες σε μια αγρυπνία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Πολλοί κρατούταν πλακάτ με το σύνθημα «Όλη η Ισπανία είναι στο πλευρό σας».

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΠΕΣΕ, ΔΙΑΣΩΣΗ, ΠΗΓΑΔΙ, 2ΧΡΟΝΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!