Ισπανία: Κλείσιμο όλων των πυρηνικών σταθμών έως το 2035

  • Απο stergios
  • 17 Φεβρουαρίου 2019 - 19:38
  • Comments Off

Η Ισπανία σκοπεύει να κλείσει και τις επτά πυρηνικές της εγκαταστάσεις από το 2025 έως το 2035, ως μέρος των σχεδίων για την παραγωγή ολόκληρης της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2050.

Η Υπουργός Ενέργειας, Τερέσα Ριμπέρα, ανακοίνωσε την απόφαση την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, καθώς η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας αναμένεται να προχωρήσει σε πρώιμες εκλογές, αν χάσει άλλη μία ψηφοφορία προϋπολογισμού.

Η αναδιάρθρωση του ενεργειακού συστήματος της Ισπανίας, το οποίο παρήγαγε το 40% της ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές το 2018, απαιτεί επενδύσεις ύψους 235 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2021 και 2030, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ τον περασμένο μήνα.

Η Ριμπέρα ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο κοινοβούλιο στις 22 Φεβρουαρίου ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, το οποίο έπρεπε να είχε σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς έγκριση από το τέλος του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πέρυσι, η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει τις πωλήσεις βενζινοκίνητων, ντιζελοκίνητων, και υβριδικών αυτοκινήτων από το 2040 και να ενθαρρύνει την εγκατάσταση ανανεώσιμης δυναμικότητας τουλάχιστον 3.000 μεγαβάτ ετησίως.

Η σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας, η οποία αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 20% της ισπανικής ηλεκτρικής ενέργειας, ήταν μια υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίοι ανέλαβαν την κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι, αφού ανέτρεψαν τους συντηρητικούς προκατόχους τους μετά από διαδοχικές ψήφους εμπιστοσύνης.

Οι πυρηνικοί σταθμοί της Ισπανίας, οι οποίοι άρχισαν να λειτουργούν μεταξύ 1983 και 1988, ανήκουν στην Iberdrola, τη Naturgy, την ιταλική Endesa και την πορτογαλική EDP.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]