ισπανία-επιστολή-βόμβα-στην-αμερικ-1100940
ΚΟΣΜΟΣ | 01.12.2022 | 16:01

Ισπανία: Επιστολή – βόμβα στην αμερικανική πρεσβεία στη Μαδρίτη

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μαδρίτη έλαβε μια επιστολή παρόμοια με τις πέντε επιστολές-βόμβα που εστάλησαν στην ουκρανική πρεσβεία στην Ισπανία και σε άλλους στόχους στη χώρα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Η πρώτη επιστολή βόμβα εστάλη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην ισπανική πρωτεύουσα την περασμένη Τετάρτη. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της πρεσβείας της Ουκρανίας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη της επιστολής που απευθυνόταν στον πρεσβευτή, γεγονός που ώθησε το Κίεβο να ζητήσει την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλες τις διπλωματικές του αντιπροσωπείες.

Μετά την έκρηξη της επιστολής στην πρεσβείας της Ουκρανίας άλλες δύο «ύποπτες» επιστολές εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν.

Η μία βρέθηκε χθες στην έδρα της βιομηχανίας όπλων Instalaza στη Σαραγόσα. Η βιομηχανία κατασκευάζει κυρίως εκτοξευτήρες ρουκετών, τους οποίους η ισπανική κυβέρνηση προσέφερε στην Ουκρανία λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Η επόμενη εντοπίστηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε μια σημαντική στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στη Μαδρίτη.

Σήμερα, οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν επίσης ότι μια παγιδευμένη επιστολή, με χαρακτηριστικά «παρόμοια» με αυτή που εξερράγη την Τετάρτη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, είχε σταλεί στις 24 Νοεμβρίου στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.