Ισπανία: Χιλιάδες γυναίκες στο δρόμο κατά του ακροδεξιού «Vox»

Χιλιάδες άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ισπανίας, την Τρίτη και διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του Vox, ενός ακροδεξιού κόμματος.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) συμμάχησε με το ακροδεξιό Vox, αποδεχόμενο μεγάλο μέρος της ξενοφοβικής και σεξιστικής ατζέντας του, προκειμένου να εκθρονίσει τους Σοσιαλιστές από την τοπική αυτόνομη κυβέρνηση, έπειτα από 36 σερί χρόνια «μονοκρατορίας» του PSOE.

Με σύνθημα «Ούτε ένα βήμα πίσω στις πολιτικές ισότητας», πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε στη Σεβίλλη, την έδρα του κοινοβουλίου της Ανδαλουσίας, αλλά και στη Μαδρίτη, τη Βαλένθια, τη Βαρκελώνη, τη Μάλαγα και το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.

Περίπου 100 δήμοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο κόμμα που θέλει να ακυρώσει νόμους που έχουν θεσπιστεί για την προστασία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά και των γυναικών.

Την Τετάρτη, το κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας θα ψηφίσει τον νέο περιφερειακό πρωθυπουργό ύστερα από εκλογές που έβγαλαν την απόλυτη πλειοψηφία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και έδωσαν 12 έδρες στο νεοϊδρυόμενο Vox.

Ενώ το ίδιο το Vox δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης, έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει έναν συνασπισμό του Λαϊκού Κόμματος (PP) και του Ciudadanos (Πολίτες).

Σε αντάλλαγμα, το ακροδεξιό κόμμα θέλει να καταλύσει την νομοθεσία μιας και τη θεωρεί άδικη αφού «ποινικοποιεί» τους άντρες. Αντίθετα θέλει να δημιουργήσει ένα τμήμα οικογενειακών υποθέσεων που θα ενισχύει πολιτικές για την αύξηση των γεννήσεων και θα αντιμετωπιζει το θέμα των αμβλώσεων.

Οι φεμινιστικές ομάδες έχουν δεσμευθεί να πολεμήσουν το Vox σε κάθε βήμα του δρόμου.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ, VOX


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!