Ήρθε το «τέλος» του χειρόφρενου!

  • Απο stergios
  • 21 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:05
  • Comments Off

Όλα δείχνουν ότι το μηχανικό χειρόφρενο θα αποτελέσει “είδος υπό εξαφάνιση” στην αυτοκίνηση, μιας και το 70% των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή φέρουν ηλεκτρικό χειρόφρενο, χωρίς την προαιρετική επιλογή του μηχανικού. Μάλιστα, premium μάρκες όπως είναι οι Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes και Porsche έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή των… νέων δεδομένων. Ο Chris Knapman, συντάκτης του Cargurus και ο άνθρωπος που δημοσίευσε την έρευνα, αναφέρει ότι η αρχή έγινε το 2001 με τη ναυαρχίδα της BMW, την 7άρα, η οποία τοποθέτησε ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Αυτή η τάση φαίνεται να έχει ραγδαία αύξηση. Πιο συγκεκριμένα, πριν από έναν χρόνο τα νέα αυτοκίνητα που εξοπλίζονταν με μηχανικό χειρόφρενο ήταν το 37%, ωστόσο σήμερα η τιμή αυτή έπεσε 7 μονάδες, φτάνοντας μόλις το 30%. Η Dacia και η Suzuki είναι κάποιες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που συνεχίζουν να προσφέρουν στα μοντέλα τους μηχανικό χειρόφρενο, αλλά με το ποσοστό να αυξάνεται κατά τους, το πιθανότερο είναι να περάσουν και αυτές στη… νέα εποχή.

Πηγή: newsauto.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ, SUZUKI, ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ, DACIA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!