Ήρθε το τέλος για το Fortnite ή είναι κόλπο μάρκετινγκ;

Ένα από τα πιο δημοφιλή και εθιστικά video-games, το Fortnite, «κατέβηκε» προκαλώντας πανικό στους παίκτες του.

Εκατομμύρια παίκτες αντίκρισαν το αγαπημένο τους παιχνίδι να «χτυπιέται» από έναν αστεροειδή και να «πέφτει» μαύρο στις οθόνες τους.

Οι αντιδράσεις των παικτών παγκοσμίως ήταν έντονες, καθώς φοβήθηκαν ότι ήρθε το τέλος του γνωστού παιχνιδιού, καθώς από εκείνη τη στιγμή δεν είναι δυνατό να παίξει κανείς το παιχνίδι. Το πιο τρομακτικό από όλα για τους παίκτες ήταν το γεγονός ότι ο επίσημος λογαριασμός του Fortnite στο Twitter δείχνει μόνο είναι μια μαύρη τρύπα και έσβησε όλα τα tweets.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παίκτες του παιχνιδιού ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια. Οι αριθμοί που εμφανίζονται, ωστόσο, γύρω από τη μαύρη τρύπα, έχουν προκαλέσει την περιέργεια των παικτών, καθώς μοιάζουν με στοιχεία για κάτι που πρέπει να αναμένουν.
 

Τι είναι το Fortnite;

Το Fortnite είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο πάνω από 100 παίκτες συνδέονται σε ένα μικρό νησί και πολεμούν ο ένας τον άλλο μέχρι θανάτου.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι επενδύουν πολύ χρόνο και χρήμα οι παίκτες, κυρίως οι πιο «προχωρημένοι». Το παιχνίδι όμως είναι ευρέως διαδεδομένο και στις μικρότερες ηλικίες, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι ότι προσφέρεται δωρεάν.

Ο τζίρος του παιχνιδιού ξεπερνά τα 300 εκατ. δολάρια το μήνα. Όσον αφορά το πόσο πολύ εθίζονται οι παίκτες και επενδύουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δικηγορική εταιρεία στον Καναδά, μήνυσε την εταιρεία Epic Games που έχει το Fortnite, με την κατηγορία ότι λειτουργεί, όπως οι κουλοχέρηδες στα καζίνο.

Το Fortnite θεωρείται ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια των τελευταίων ετών, μερικοί μάλιστα αναφέρουν ότι είναι το ίδιο εθιστικό με την κοκαϊνη. Επίσης, η τεράστια απήχηση του συγκεκριμένου παιχνιδιού έχει προκαλέσει ανησυχίες στους γονείς σε όλο τον κόσμο, που βλέπουν τα παιδιά τους να παίζουν με τις ώρες.

Πώς εμπλέκεται ο Έλον Μασκ;

Σε tweet του ο Έλον Μασκ αναφέρει ότι «έπρεπε να σώσει τα παιδιά από την αιώνια παρθενιά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος «κατέβασε» το παιχνίδι.  Εντωμεταξύ, η εταιρεία Playstation επιβεβαίωσε τους παίκτες ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα αντικείμενα που έχουν μέσα στο παιχνίδι.

Είναι κόλπο μάρκετινγκ;

Πολλοί κάνουν λόγο για κόλπο προκειμένου να διαφημιστεί η 11η σεζόν του παιχνιδιού που πρόκειται να βγει σύντομα σε κυκλοφορία.

Η νέα έκδοση αυτή φαίνεται ότι θα έχει αλλαγές στον χάρτη του παιχνιδιού και σε κάποια αντικείμενα, κάτι που δικαιολογεί τον λόγο που «έπεσε» μαύρο.

Όσοι γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει θα μείνουν συντονισμένοι. Εναλλακτικά, στην διάρκεια που θα αναμένουν να επανέλθει το παιχνίδι δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να απασχοληθούν με ένα άλλο παιχνίδι της εταιρείας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΟΣ, ΗΡΘΕ, FORTNITE


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!