ιράν-θα-αποκτήσει-ρωσικά-μαχητικά-αερ-1052315
ΚΟΣΜΟΣ | 15.01.2023 | 14:59

Ιράν: Θα αποκτήσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη μέχρι τον Μάρτιο

Το Ιράν θα παραλάβει έναν αριθμό ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35 μέχρι τον Μάρτιο, στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής παραγγελίας που περιλαμβάνει αμυντικά συστήματα, πυραύλους και ελικόπτερα, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο συνέντευξη ενός νομοθέτη.

Ο Σαριάρ Χιντάρι, ο οποίος είναι μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Ισλαμικής Δημοκρατίας για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, δεν διευκρίνισε τον αριθμό των αεροσκαφών που παραγγέλθηκαν.

“Τα περισσότερα από αυτά τα όπλα θα εισέλθουν στη χώρα σύντομα. Για παράδειγμα, τα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi 35 θα φθάσουν στο Ιράν στις αρχές του επόμενου έτους”, δήλωσε ο Χιντάρι, αναφερόμενος στο έτος του περσικού ημερολογίου που αρχίζει στις 21 Μαρτίου.

Το Ιράν έχει αναπτύξει στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία και έχει προμηθεύσει τη Μόσχα με στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τον πόλεμό της, προκαλώντας αυστηρότερες κυρώσεις και έντονη καταδίκη από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα σχόλια του Χιντάρι έρχονται επίσης καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία αντιμετωπίζει αυξανόμενη διεθνή επίπληξη για τη θανατηφόρα καταστολή των αντικυβερνητικών ταραχών και τη χρήση εκτελέσεων κατά των διαδηλωτών.