ηπα-τζακ-ποτ-12-δισ-δολαρίων-το-λαχείο-powerball-594292
ΚΟΣΜΟΣ | 02.11.2022 | 23:00

ΗΠΑ: Τζακ Ποτ 1,2 δισ. δολαρίων το λαχείο Powerball

Δε βρέθηκε ο τυχερός λαχνός στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (31\10), και έτσι, ενημερώθηκε το 4ο μεγαλύτερο τζακ ποτ στην Ιστορία των ΗΠΑ, ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. 

Τα τυχερά νούμερα που εμφανίστηκαν στην τελευταία κλήρωση, ήταν: 13, 19, 36, 39, 59 και η κόκκινη powerball 13. Έτσι, η έλλειψη νικητή  σημαίνει ότι η επόμενη κλήρωση, το βράδυ της Τετάρτης, θα είναι για ένα τεράστιο τζακ ποτ $1,2 δισ.

Σημειωτέων, το μεγαλύτερο έπαθλο ήταν ένα τζακ ποτ 1,586 δισεκατομμυρίων δολαρίων Powerball που κέρδισαν τρεις κάτοχοι λαχνών το 2016.

Τα τεράστια ποσά σε τζακ ποτ λαχειοφόρων αγορών έχουν γίνει πιο συνηθισμένα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι υπεύθυνοι των λοταριών έχουν προσαρμόσει τους κανόνες παιχνιδιού και τις τιμές των εισιτηρίων για να αντλήσουν τα κορυφαία βραβεία. Η πιο πρόσφατη προσαρμογή ήρθε τον Αύγουστο, όταν οι υπεύθυνοι του Powerball πρόσθεσαν μια επιπλέον ημέρα κλήρωσης -από δύο την εβδομάδα σε τρεις- για να δημιουργήσουν μεγαλύτερα βραβεία και να ενισχύσουν τις πωλήσεις.

Αν και το κορυφαίο έπαθλο που διαφημίζεται την Τετάρτη θα είναι περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αυτό είναι για τους νικητές που λαμβάνουν τα κέρδη τους μέσω προσόδου που καταβάλλεται για 29 χρόνια. Οι νικητές σχεδόν πάντα επιλέγουν μετρητά, τα οποία για την κλήρωση της Τετάρτης το βράδυ θα είναι περίπου 596 εκατομμύρια δολάρια.

Κανείς δεν έχει πετύχει και τους έξι αριθμούς από τις 3 Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν γίνει τώρα 38 διαδοχικές κληρώσεις χωρίς νικητή του τζακ ποτ – απόδειξη του πόσο μικρές είναι οι πιθανότητες να κερδίσεις το τζακ ποτ: 1 στα 292,2 εκατομμύρια.

Το Powerball παίζεται σε 45 πολιτείες, καθώς και στην Ουάσιγκτον DC, στο Πουέρτο Ρίκο και στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ.