ηπα-στήριξη-σε-ουκρανία-αλλά-πολιτικ-1094059
ΚΟΣΜΟΣ | 16.11.2022 | 21:59

ΗΠΑ: Στήριξη σε Ουκρανία αλλά «πολιτική λύση» του πολέμου

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία να αμύνεται εναντίον των ρωσικών δυνάμεων εισβολής για «όσο χρειαστεί» τόνισαν ο υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν και Στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ αντίστοιχα.

«Η Ουκρανία θα συνεχίσει να αντέχει. Η Ουκρανία δεν πρόκειται να υποχωρήσει”, δήλωσε ο ε των ΗΠΑ, Στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία είναι ελεύθερη “και θέλει να παραμείνει ελεύθερη» τόνισε ο στρατηγός. Μάλιστα έκανε λόγο ότι εναπόκειται στο Κίεβο να καθορίσει πότε και πώς θα διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.

Εντούτοις, τόνισε πως «η πιθανότητα μιας ουκρανικής στρατιωτικής νίκης – που ορίζεται ως εκδίωξη των Ρώσων από όλη την επικράτεια της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας – η πιθανότητα να συμβεί αυτό σύντομα δεν είναι μεγάλη, στρατιωτικά».

Πρόσθεσε, πάντως, πως «πολιτικά, ίσως μπορέσει να υπάρξει μια πολιτική λύση, με την οποία οι Ρώσοι θα αποσυρθούν. Αυτό είναι δυνατό», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η Ρωσία αυτή τη στιγμή είναι υπό πίεση».

Τέλος, ο Στρατηγός Μίλεϊ ανέφερε ακόμα ότι επιχειρήθηκε επικοινωνία με τους Ρώσους ομολόγους τους μετά το πυραυλικό περιστατικό χτες στην Πολωνία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.