ηπα-μονάδες-του-στρατού-βρίσκονται-στ-1088246
ΚΟΣΜΟΣ | 01.11.2022 | 21:00

ΗΠΑ: Μονάδες του στρατού βρίσκονται στην Ουκρανία και επιθεωρούν τα όπλα που στέλνει η Δύση

Ένας μικρός αριθμός αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων εντός της Ουκρανίας άρχισαν πρόσφατα να πραγματοποιούν επιτόπιες επιθεωρήσεις για να διασφαλίσουν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν σωστά τα όπλα που τους παρέχει η Δύση, δήλωσε χθες ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν είπε πού ακριβώς γίνονται οι επιθεωρήσεις ή πόσο κοντά στα μέτωπα των μαχών πλησιάζουν τα αμερικανικά στρατεύματα. Ο αξιωματούχος είπε ότι το αμερικανικό προσωπικό δεν μπορεί να κάνει επιθεωρήσεις «κοντά στην πρώτη γραμμή», αλλά είπε ότι πηγαίνουν εκεί όπου οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέπουν.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές επιθεωρήσεις και γίνονται από τον ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ και την ομάδα του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ που βρίσκεται στο Κίεβο. Μέχρι στιγμής οι Ουκρανοί αξιωματούχοι λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια σχετικά με τη διανομή των όπλων και υποστηρίζουν τις επιθεωρήσεις.

Η προσπάθεια είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με σκοπό να διασφαλίσει ότι τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία δεν θα καταλήξουν στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων.

Ωστόσο, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο στρατός δεν πραγματοποιεί καμία στρατιωτική ενέργεια στην Ουκρανία.