ΗΠΑ: Ήττα για τον Τραμπ-νίκη των δημοκρατικών στην Αλαμπάμα

Κατά 49,5% επικράτησε έναντι του ρεπουμπλικάνου Ρόι Μουρ στην Αλαμπάμα ο δημοκρατικός Νταγκ Τζόουνς κάνοντας έτσι το κυβερνών κόμμα να απολέσει μια πολύτιμη έδρα στην άνω Βουλή του Κογκρέσου.

Αυτή η ήττα αφορά και προσωπικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος απαίτησε από τους υποστηρικτές του να επιδείξουν την αφοσίωσή τους προς το πρόσωπό του και να ταχθούν υπέρ ενός υποψηφίου που θα συνέβαλε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχόταν προεκλογικά. «Ψηφίστε τον Ρόι Μουρ!» είχε γράψει στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με όλα τα γράμματα κεφαλαία, το πρωί της Τρίτης.

Στην Πολιτεία της Αλαμπάμας είχε να εκλεγεί δημοκρατικός γερουσιαστής από το 1992.«Ευχαριστώ την Αλαμπάμα!», έγραψε ο γερουσιαστής, πλέον, Νταγκ Τζόουνς, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας, 63 ετών, που απέκτησε φήμη διότι είχε επιτύχει την καταδίκη μελών της Κου Κλουξ Κλαν που είχαν πυρπολήσει μια εκκλησία αφροαμερικανών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα κορίτσια. Ο Τζόουνς, επευφημούμενος από τους υποστηρικτές του, χαιρέτισε λίγο αργότερα μια νίκη «του κράτους του δικαίου» και της «αξιοπρέπειας».

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΑΜΠ, ΗΠΑ, ΑΛΑΜΠΑΜΑ, ΝΤΑΓΚ ΤΖΟΟΥΝΣ