ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή Τραμπ

Την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πριν λίγο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη λύση από το να δράσουμε», δήλωσε η Πελόζι, μία ημέρα αφότου η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής άρχιζε να εξετάζει πιθανές κατηγορίες εις βάρος του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Σύμφωνα με την πολιτικό των Δημοκρατικών, οι ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ, στην υπόθεση του ουκρανικού, έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται ότι χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν, ζητώντας από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του και εις βάρος του γιου του.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει από τους Δημοκρατικούς να προχωρήσουν γρήγορα, εάν θέλουν να του απαγγείλουν κατηγορίες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΑΜΠ, ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ, ΗΠΑ