ΗΠΑ: Εκτός ελέγχου χαρακτηρίζουν την κατάσταση 8 στους 10

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 7 Ιουνίου 2020 - 20:22
  • Comments Off

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ για οκτώ στους 10 ψηφοφόρους. Η άποψη αυτή αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση του δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal, που διεξήχθη από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και περισσότερους από 100.000 θανάτους από κορωνοϊό.

Το 63% των ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ ή σχετικά πολύ ότι ή κάποιος στην οικογένειά τους θα μπορούσε να αρρωστήσει από Covid-19. Το ποσοστό είναι μειωμένο από το 73% του Απριλίου, με μεγάλο μέρος της μείωσης της ανησυχίας να προέρχεται από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι.

Περίπου το 46% των ψηφοφόρων χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας ως «κακή», το υψηλότερο ποσοστό σε αυτό το ερώτημα από τον Σεπτέμβριο του 2012. Περίπου το ένα τρίτο, το 31%, δήλωσε ότι ήταν «απλώς μἐτρια», ενώ το 17% είπε ότι η οικονομία ήταν καλή και το 5% την χαρακτήρισε «εξαιρετική».

Σε εθνικό επίπεδο, ο Τζο Μπάιντεν ήταν μπροστά από τον Τραμπ κατά 7 μονάδες στη δημοσκόπηση του NBC-Wall Street Journal, με ποσοστό 49% έναντι 42%. Αυτή η εικόνα παραμένει αμετάβλητη από τον Απρίλιο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΑΜΠ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ, ΗΠΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΛΟΙΝΤ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!