ΗΠΑ: Εκκλησία έβαλε σε κελιά τις μορφές του Ιησού, της Μαρίας και του Ιωσήφ

Σε μια απίστευτη, συμβολική κίνηση προχώρησε μια εκκλησία μεθοδιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τον χωρισμό οικογενειών στα σύνορα της χώρας.

Συγκεκριμένα, η εκκλησία Claremont United Methodist επέλεξε να μην στολίσει μια… παραδοσιακή φάτνη, αλλά να τοποθετήσει το θείο βρέφος, τη Μαρία και τον Ιωσήφ μέσα… σε κελιά, «φωτογραφίζοντας» έτσι τις καταστάσεις που ζουν οικογένειες μεταναστών στα αμερικανικά σύνορα.

jesusss

Σε ποστάρισμά της στο Facebook, η Karen Clark Ristine από την εκκλησία Claremont United Methodist ανέφερε πως «αν το σκεφτείς, θα γεμίσουν με δάκρυα τα μάτια σου… Σε μια εποχή, όπου, στη χώρα μας, οικογένειες προσφύγων, που αναζητούν άσυλο στα σύνορά μας, χωρίζονται άθελά τους ο ένας από τον άλλον, αυτό μας θυμίζει την πιο γνωστή οικογένεια προσφύγων στον κόσμο: Την οικογένεια του Ιωσήφ και της Μαρίας. Λίγο μετά τη γέννηση του Ιησού, ο Ιωσήφ και η Μαρία αναγκάστηκαν να φύγουν με τον νέο τους γιο από τη Ναζαρέτ στην Αίγυπτο, για να ξεφύγουν από τον τύραννο βασιλιά Ηρώδη. Φανταστείτε ότι ο Ιωσήφ και η Μαρία χωρίστηκαν στα σύνορα και ότι ο Ιησούς δεν ήταν μεγαλύτερος από δύο χρονών όταν τον πήραν από τη μητέρα του, και τοποθετήθηκε πίσω από τους φράκτες ενός κέντρου κράτησης στα σύνορα, καθώς πάνω από 5.500 παιδιά βρίσκονταν ήδη εκεί για περισσότερα από τρία χρόνια. Ο Ιησούς μεγάλωσε για να μας διδάξει την καλοσύνη, το έλεος και την αποδοχή όλων των ανθρώπων».

Ακόμη, η Ristine ανέφερε πως στο κτίριο της εκκλησίας βρίσκεται κι ένα δεύτερο σετ της φάτνης, με τις φιγούρες του Ιησού, της Μαρίας και του Ιωσήφ να είναι μαζί, ώστε να παρουσιάσουν, με τον τρόπο αυτό, την επανένωση των οικογενειών.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΕΛΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΑΡΙΑ, ΗΠΑ, ΙΗΣΟΥΜ, ΙΩΣΗΦ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!