ινδονησία-τουλάχιστον-174-νεκροί-σε-επε-1076593
ΚΟΣΜΟΣ | 02.10.2022 | 09:23

Ινδονησία: Τουλάχιστον 174 νεκροί σε επεισόδια έπειτα από αγώνα ποδοσφαίρου

Έκτροπα που οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 174 ανθρώπους σημειώθηκαν χθες στην Ινδονησία, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αράμπα και την Περσεμπάγια.

Μεταξύ των νεκρών είναι παιδιά, φίλαθλοι και αστυνομικοί, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα και ενώ η Αρέμα είχε χάσει το παιχνίδι με 2-3, οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του “Kanjuruhan Stadium” και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν τους φιλάθλους, εκατοντάδες εκ των οποίων έχασαν τις αισθήσεις τους και λιποθύμησαν. Εκατοντάδες άνθρωποι έτρεξαν στις πύλες εξόδου σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα δακρυγόνα. Κάποιοι πνίγηκαν μέσα στο χάος, άλλοι ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν σχεδόν ακαριαία. Τα όσα ακολούθησαν ήταν ανατριχιαστικά, οι συγκρούσεις ήταν βίαιες ενώ δύο οχήματα της αστυνομίας κάηκαν ολοσχερώς. Οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίστηκαν και έξω από το γήπεδο, με αρκετούς ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι διακομίστηκαν εσπευσμένα σε κοντινά νοσοκομεία για την αντιμετώπιση τραυματισμών, αλλά πολλοί πέθαναν καθ’ οδόν ή κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ανέφερε ο αρχηγός της Αστυνομίας της Ινδονησίας. «Στο περιστατικό έχασαν τη ζωή τους 127 άνθρωποι, δύο εκ των οποίων είναι αστυνομικοί. Τριάντα τέσσερις άνθρωποι πέθαναν μέσα στο στάδιο και οι υπόλοιποι πέθαναν στο νοσοκομείο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά τα θλιβερά έκτροπα η ποδοσφαρική λίγκα ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος Ινδονησίας για μία εβδομάδα, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, να ανακοινώνει πως θα διεξαχθεί έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι των απίστευτων επεισοδίων.