ινδία-μυστηριώδης-πυρετός-σκοτώνει-π-638880
ΚΟΣΜΟΣ | 01.09.2021 | 14:02

Ινδία: Μυστηριώδης πυρετός σκοτώνει παιδιά

Στην εποχή της Πανδημίας του κορονοϊού και των μεταλλάξεων οι ειδήσεις που έρχονται από την Ινδία προκαλούν πολλά ερωτήματα, ειδικά για τα παιδιά.

Την τελευταία εβδομάδα πολλά παιδιά στη βόρεια επαρχία Ούταρ Πραντές παραπονέθηκαν για υψηλό πυρετό και περίπου 50 έχουν πεθάνει.

Οι θάνατοι κυρίως παιδιών στη επαρχία Ουτάρ Πραντές έχουν προκαλέσει προβληματισμός με τον «μυστηριώδη πυρετό» να επελαύνει σε περιοχές της πολυπληθέστερης επαρχίας της Ινδίας.

Όπως μεταδίδει το BBC, ήδη έχουν πεθάνει 50 άτομα, κυρίως παιδιά, από επιπλοκές της μυστηριώδους ασθένειας ενώ εκατοντάδες έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, σε έξι περιοχές στο ανατολικό τμήμα της Ουτάρ Πραντές.

Πολλά από τα παιδιά ένιωθαν πόνους στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, αφυδάτωση και ναυτία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παιδιά ανέφεραν εξανθήματα που εξαπλώνονταν σε πόδια και χέρια. Από τους νεκρούς, πάντως, δεν βρέθηκε κανείς θετικός στη νόσο Covid, όπως αναφέρει το BBC.

Πολλοί από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, κάτι που «δείχνει» ότι ίσως είναι μία σοβαρή μορφή δάγκειου πυρετού.

«Οι ασθενείς στα νοσοκομεία, κυρίως τα παιδιά, πεθαίνουν πολύ γρήγορα», επισημαίνει η Δρ. Νέτα Κουλσρέσθα , ανώτερη αξιωματούχος υγείας της περιφέρειας Φιροζαμπάντ, όπου 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 32 παιδιά, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα.

Κανένας από τους νεκρούς δεν βρέθηκε θετικός στον Covid-19.