Ινδία: Μέτρα προστασίας για τον Τραμπ από επικίνδυνες μαϊμούδες στο Ταζ Μαχάλ

Εκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι Αρχές στην Ινδία, ενόψει της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προστατέψουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ από επιθέσεις… μαϊμούδων στο Ταζ Μαχάλ.

Η απειλή από τις έως και 700 μαϊμούδες του γένους rhesus macaque που ζουν στους χώρους του μαυσωλείου και παρενοχλούν με την επιθετική συμπεριφορά τους τους τουρίστες είναι τόσο μεγάλη, ώστε δεν θα αγρυπνούν μόνον τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας που θα συνοδεύουν τον Τραμπ, αλλά και Ινδοί αστυνομικοί, που θα είναι οπλισμένοι με σφεντόνες, σύμφωνα με τον Independent.

«Οι μαϊμούδες κατατρομοκρατούν τον κόσμο σε βαθμό που οι γυναίκες και τα παιδιά φοβούνται να ανέβουν στις ταράτσες των σπιτιών τους στην περιοχή», δήλωσε ντόπιος. «Αν επιτεθεί μια τέτοια αγέλη μαϊμούδων στη συνοδεία του Τραμπ θα είναι καταστροφή», πρόσθεσε. Αξιωματούχος στο Ταζ Μαχάλ δήλωσε στο India Today ότι «οι σφεντόνες μπορεί να είναι αποτελεσματικές απέναντι σε μια -δυο μαϊμούδες, αλλά όχι αν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ολόκληρη αγέλη». Μαϊμούδες έχουν επιτεθεί στο παρελθόν σε τουρίστες προκειμένου να τους αρπάξουν τρόφιμα στο φημισμένο μνημείο, όπως τον Μάιο του 2018 όταν τραυμάτισαν δύο Γάλλους την ώρα που πόζαραν για selfie.

Ο Τραμπ αναμένεται στην Ινδία στις 24 Φεβρουαρίου για ένα διήμερο ταξίδι, που θα περιλαμβάνει και στάσεις στο Αχμενταμπάντ και το Νέο Δελχί. Ενόψει της επίσκεψης του Τραμπ στο Ταζ Μαχάλ της Άγρας, εργάτες επιδίδονται σε πυρετώδη καθαρισμό τοίχων και συντριβανιών του μνημείου, αλλά και των μολυσμένων υδάτων του παραπλέοντος ποταμού Γιαμούνα. Αξιωματούχοι διαψεύδουν την ίδια ώρα δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ ότι μια γέφυρα σε μια από τις διαδρομές που προτείνεται να ακολουθήσει η φάλαγγα του Αμερικανού προέδρου δεν θα αντέξει το βάρος των 7,5 – 10 τόνων της θωρακισμένης προεδρικής λιμουζίνας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΡΑΜΠ, ΙΝΔΙΑ, ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!