Ινδία -Κορωνοϊός: Είδαν ξανά τα Ιμαλάια για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 10 Απριλίου 2020 - 07:41
  • Comments Off

Η Ινδία είναι η δεύτερη πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο με την ρύπανση της ατμόσφαιρας να βρίσκεται μόνιμα σε υψηλότατα επίπεδα. Ωστόσο τώρα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ο αέρας αρχίζει να καθαρίζει ακόμα κι εκεί!

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, μπορεί κάποιος από κάποιες περιοχές της Ινδίας να δει την κορυφή των Ιμαλαΐων. Στην περιοχή Τζαλαντάρ στο Παντζάμπ, που βρίσκονται περίπου 200 χλμ από τα σύνορα, πλέον τα Ιμαλάϊα είναι ορατά  καθώς δεν καλύπτονται από το γκρίζο σύννεφο ρύπων.

Η Ινδία βρίσκεται σε καραντίνα από τις 24 Μαρτίου. Όλες τις ημέρες αυτές έχει περιοριστεί στο ελάχιστο η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους για το λόγο αυτό έχει καθαρίσει και η ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη μείωση των ρύπων των εργοστασίων.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΝΔΙΑ, ΙΜΑΛΑΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!