Ινδία: Η τρομακτική στιγμή της μετωπικής σύγκρουσης δύο τρένων

Τύχη βουνό είχαν οι επιβάτες δύο τρένων στην Ινδία που συγκρούστηκαν μετωπικά σε σταθμό στην πόλη Ιντεραμπάντ καθώς δεν υπήρξε ούτε ένα θύμα παρά μόνο 12 ελαφρά τραυματίες.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της μετωπικής σύγκρουσης με συνολικά οχτώ βαγόνια να εκτροχιάζονται.

Σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης η μεγαλύτερη τραγωδία αποφεύχθηκε επειδή το ένα από τα δύο τρένα δεν είχε ακόμα αναπτύξει ταχύτητα και το δεύτερο είχε ήδη επιβραδύνει καθώς έμπαινε στον σταθμό.

Η πρώτη εκτίμηση των αρχών είναι ότι ο μηχανοδηγός του ενός εκ των τρένων δεν αντιλήφθηκε τη σήμανση για να μην ξεκινήσει αλλά και όταν είδε το άλλο τρένο δεν κατάφερε έγκαιρα να χρησιμοποιήσει τα φρένα.

Η Ινδία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερη σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο αλλά τα ατυχήματα είναι συχνά λόγω του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού μολονότι η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να εκσυγχρονίσει το δίκτυο, μια διαδικασία, σύμφωνα με το BBC, που προχωράει με αργούς ρυθμούς.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΙΝΔΙΑ, VIDEO, ΜΕΤΩΠΙΚΗ, ΤΡΕΝΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!