Ινδία: Έβαλαν κούτες στα κεφάλια των μαθητών για να μην αντιγράφουν

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την Τετάρτη σ’ένα κολέγιο της πόλης Χαβέρι στην κεντρική Ινδία.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να μην αντιγράψουν οι μαθητές από το διπλανό τους, αποφάσισαν να βάλουν χαρτόκουτα στο κεφάλι, τα οποία έφεραν τρύπα στο πρόσωπο, με τρόπο που να επιτρέπει στο κάθε παιδί να κοιτάζει το γραπτό του, αλλά όχι του διπλανού του.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Ο καθηγητής του κολεγίου, Εμ Μπι Σατές, μίλησε στο BBC και ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό. Όπως είπε, το σχολείο επιστράτευσε αυτή την τεχνική σε «πειραματική βάση» αφού το άκουσαν ως επιλογή από κάπου αλλού.

Μάλιστα, ο καθηγητής επέμεινε πως οι μαθητές είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για το χαρτόκουτο στο κεφάλι και όπως λέει τα είχαν φέρει τα ίδια από το σπίτι τους για το διαγώνισμα. «Δεν υπήρξε πίεση κανενός είδους. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία κάποιοι μαθητές δεν φορούν χαρτόκουτα» είπε ο καθηγητής από την Ινδία και πρόσθεσε: «Κάποιοι το φόρεσαν και το αφαίρεσαν έπειτα από 15 λεπτά, άλλοι μετά από 20 λεπτά και εμείς οι ίδιοι τους ζητήσαμε να το βγάλουν έπειτα από διάστημα μιας ώρας».

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Περιφέρειας. Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης στην επαρχία της Ινδίας επισκέφτηκε το ίδρυμα και ζήτησε από τους υπεύθυνους να σταματήσουν το «πείραμα», το οποίο και χαρακτήρισε απάνθρωπο.

«Όταν ειδοποιήθηκα για αυτό, αμέσως πήγα στο κολέγιο και διέταξα τον διευθυντή να σταματήσει την πρακτική» είπε ο κ. Πιρτζέιντ και πρόσθεσε: «Επιπλέον διέταξα να ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα, εναντίον όσων ενέταξαν την πρακτική στο σχολείο».

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΙΝΔΙΑ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!