ιερουσαλήμ-πολλοί-νεκροί-μετά-από-πυρ-1128897
ΚΟΣΜΟΣ | 27.01.2023 | 22:46

Ιερουσαλήμ: Πολλοί νεκροί μετά από πυροβολισμούς έξω από συναγωγή

Ιερουσαλήμ: Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια περιστατικού με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στη γειτονιά Neve Yaakov στην Ιερουσαλήμ το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τις επείγουσες υπηρεσίες διάσωσης του Ισραήλ, Magen David Adom (MDA).

Ο δράστης εξουδετερώθηκε στο σημείο και ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η MDA.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας, ο ένοπλος δράστης περίμενε έξω από συναγωγή και άνοιξε πυρ όταν οι πιστοί άρχισαν να βγαίνουν από το κτίριο. Οι αρχές βρήκαν στο σημείο το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης της επίθεσης.

Είδαμε μια γυναίκα και τέσσερις άνδρες να βρίσκονται πεσμένοι στο δρόμο. Τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς και δεν είχαν σημάδια ζωής. Έπρεπε να επιβεβαιώσουμε αμέσως τον θάνατό τους», δήλωσε ο παραϊατρός της MDA Fadi Dekidek. «Τρεις ακόμη τραυματίες, μεταξύ των οποίων μια 70χρονη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός του Ισράηλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενημερώθηκε για το περιστατικό και όπως είπε λαμβάνει όλες τις πληροφορίες και θα προβεί σε αξιολόγηση της κατάστασης αργότερα σήμερα. Ο επίτροπος της αστυνομίας Κόμπι Σαμπτάι έφτασε στον τόπο του συμβάντος λίγο μετά τους πυροβολισμούς. Στο σημείο έφτασε και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί ήταν αντίποινα για την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν την Πέμπτη, όπου σκοτώθηκαν εννέα Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 20 σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες.