ιερείς-μαστιγώνουν-γυναίκες-για-να-ξο-688666
ΚΟΣΜΟΣ | 09.10.2019 | 18:23

Ιερείς μαστιγώνουν γυναίκες για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα (βίντεο)

Γυναίκες και κορίτσια στην εφηβεία έκαναν ουρά για να δεχθούν ένα θεραπευτικό μαστίγωμα κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου Ινδουιστικού φεστιβάλ στη νότια Ινδία.

Η ακραία θρησκευτική τελετουργία λέγεται ότι θεραπεύει από ασθένειες και εξορκίζει τα δαιμονικά πνεύματα, όπως αναφέρει το RT.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων για το περίεργο έθιμο, φαίνονται γυναίκες να γονατίζουν σε «στάση μαστιγώματος» και να δέχονται χτυπήματα στην πλάτη και τα χέρια από ιερείς, ως μέρος των εορτασμών για το «Vijayadasami» που γίνονται στο χωριό Vellalapatti.

Οι συμμετέχουσες φαίνονται να υποκλίνονται καθώς περιμένουν τη σειρά τους για να μαστιγωθούν από τους ιερείς, οι οποίοι είναι ντυμένοι με εορταστικές αμφιέσεις. Κάποιες μάλιστα τινάζονται όπως γονατίζουν για το μαστίγωμα.

Η τελετουργία υποτίθεται ότι απαλλάσσει τις γυναίκες και τα κορίτσια από τα κακά πνεύματα, όπως και ότι θεραπεύει από τις παθήσεις. Σύμφωνα με την παράδοση, αν μία γυναίκα δεν αισθάνεται πόνο, αυτό σημαίνει ότι έχει καταληφθεί από σκοτεινές δυνάμεις.

«Όταν ο ιερέας μαστιγώνει τις γυναίκες, αυτές δεν νιώθουν πόνο αν τις έχουν καταλάβει κακά πνεύματα. Ειδάλλως, η διαδικασία είναι επώδυνη. Τα δαιμονικά πνεύματα μετά από μερικά χτυπήματα θα βγουν από το σώμα της γυναίκας» ανέφερε ένας ντόπιος.

Δείτε το βίντεο: